+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Oktoberfest Sörfesztivál 2017. szeptember 15. Non Stop

Oktoberfest 2017

Foglalható
Kevés hely
Elfogyott
FOGLALÁS

Oktoberfest NON STOP utazás Nyitóhétvége

2017. szeptember 15-17. ig (3 nap)

Németország legnagyobb sörünnepe az 1810-es esztendő óta minden évben megrendezésre kerül. A németek által csak Wiesn-nek nevezett népünnepély Münchenben, a Theresienwiesén kap helyet évről évre. Az esemény alkalmából a bajor sörfőzdék olyan különleges söröket főznek, amelynek az alkoholtartalma nagyban eltér a megszokottól, emellett kész vidámpark költözik München szívébe, ahol a felhőtlen élvezetek kerülnek középpontba két teljes héten keresztül. Nem meglepő, hogy évente több millió látogatót vonz magához a népünnepély, mely a sörimádat mellett a bajor gasztronómia élvezetének is bő teret enged.

Ha nyugisabb típus vagy, és inkább a fesztivál kulturális oldala iránt érdeklődsz, ne maradj le a nyitó hétvégéről!

Az Oktoberfestet minden évben szombaton délben nyitja meg München polgármestere. Előtte azonban egy ikonikus felvonulásnak lehetünk tanúi: Bajorország leghíresebb sörfőzdéinek képviselői vonulnak fel München utcáin ökrökkel és lóval vontatott csodálatosan díszített szekereken, őket pedig a felszolgálók és a zenekarok kísérik. A menet 10:45-kor indul, és körülbelül délre érkeznek a Schottenhammel sátorba, ahol megkezdődik a nyitó szertartás, aminek során, a mindenkori polgármester megnyitja, vagyis inkább egy fakalapáccsal eltöri az első hordó csapját.

A sör megindulására van egy bajor kifejezés is: “O’Zapft is!”, melyet valahogy úgy lehet lefordítani, hogy “Indulhat a party!”. A sörcsap sikeres eltörését 12 lövés jelzi, és ha ezt halljuk, az csak egyet jelent: kezdhetjük vedelni a sört. (Előtte egyik sátorban sem adhatnak el sört.)

Nincs kétség, az Oktoberfest első hétvégéjén látható a fesztivál legautentikusabb arca, sokkal több ilyenkor még a helyi, mint a külföldi. Mivel még a tömeg is kisebb, a személyzet is kevésbé elfoglalt, gyorsabban lehet sörhöz jutni, és még arra is megvan az esély, hogy rövid időn belül találhatsz magadnak ülőhelyet.

Ha nem szeretnél lemaradni az Oktoberfest fantasztikus programjairól foglald le a helyed most az Oktoberfest non-stop utazására!

Programleírás Oktoberfest sörfesztivál NON STOP utazás

2017. szeptember 15-17. - Nyitó hétvége

Az Oktoberfest 1. napja:

Pénteken találkozás az Irodánk által megadott jelzésű luxusbuszainál az utasaink által választott felszállási helyeken és időpontokban:

Budapest - Hősök tere, Műcsarnok parkoló - 22:00
Buda -
Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds22:30
Tata, Tatabánya - LUKOIL Benzinkút - 22:55
Győr - TESCO parkoló (Királyszék út 33.) - 23:40
Mosonmagyaróvár - M1 autópálya MOL benzinkút - 00:10

A mosonmagyaróvári felszállási helyen lehetőség nyílik vacsorázásra és vásárlásra a MOL benzinkútnál. 
0:30 - Rövid utaslétszám ellenőrzés után megkezdjük utazásunkat München irányába, melynek során 3-4 óránként rövid pihenőt tartunk. Az utazás során filmvetítéssel szórakoztatjuk utasainkat.

A hajnali órákban megérkezünk Irscenberg-be, ahol 1 órás pihenőnk alatt lehetőség nyílik felfrissülésre, reggelizésre, mosakodásra is. Ismételt rövid létszám ellenőrzés után folytatjuk utunkat München felé.

Az Oktoberfest 2. napja:

reggel - Pihenőt követően továbbindulás a bajor fővárosba, melynek során az idegenvezetőink ismertetik az utazás programját és megismertetik a bajor főváros és az Octoberfest történetét, nevezetességeit, érdekességeit, titkait.

8:00 - Érkezés Münchenbe, ahol első kulturális programként idegenvezetőink bemutatják utasaink részére az 1972-ben megrendezésre kerülő olimpiának otthont adó helyszínt, mely keretein belül megtekintjük az Olimpiai falut és az olimpiai parkot is, hiszen nem minden nap kerülünk ilyen fajta sportesemény helyszínére.

9:00 - Érkezés a müncheni főpályaudvarhoz, mely találkozási pontként fog szolgálni hazaindulásunk során is. Utasaink szabadon eldönthetik, hogy idegenvezetőinkkel tartanak müncheni városnézésre, vagy megkezdik szabadidős elfoglaltságukat. (Jó tudni: a Theresien Platz-on megrendezésre kerülő Oktoberfest sörfesztivál reggel 10:00 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt)A városnézést és az idegenvezetést az utazás ára tartalmazza! Aki a városnézés mellett dönt, azon utasaink számára idegenvezetőink kíséretével a következő látványosságokat tekintheti meg: Kaufinger Str., Viktualienmarkt, Hofbrauhaus, Királyi Palota, Maximilianeum, Régi Városháza, Deutschesmuseum, Izar Tor, stb…

 

Délelőtt és kora délután lehetőségetek van akár több fakultatív programon is részt venni.

 

Fakultatív programlehetőségeink:

 • BMW Welt:
  A magávalragadó, interaktív BMW kiállítás minden látogatót magávalragadó élmény, amelyre idegenvezető is kíséri a csoportot! A mintegy egyórás program során utasaink megnézhetitek a teljes BMW konszernhez tartozó autó és motor portfóliót, így a legújabb MINI és Rolls-Royce autókat is. Ne hagyjátok ki, ha Münchenben jártok!
 • Sörgyárlátogatás:
  Sörkedvelőknek szinte kötelező program, a többieknek erősen ajánlott :). München és a sör összefonódik, az Oktoberfesten nagyszerű dolog egy olyan sörélménnyel kezdeni, ahol megtekinthetjük, hol és hogyan készül az aranyló nedű.
 • Bajor sörebéd:
  Ne tolongj azért, hogy ehess egy finom tradícionális sörebédet, hanem tarts velünk München egyik leghangulatosabb éttermébe! Az eredeti alapanyagokból, tradícionális recept alapján készült sörebéden a kétfogásos bajor ebéd mellé finom, kimért bajor sört is biztosítunk.
 • Allianz Aréna:
  Tekintsük meg együtt a világ egyik legjobb együttesének, a Bayern München focicsapatának otthonát adó Allianz Arénát! Az Allianz Aréna München egyik legnagyobb és egyben legnépszerűbb turisztikai látványossága.11:00 - Utazásunk következő állomásként megtekintjük a Marienplatz-on a városháza épületében a gyönyörű, százéves harangjátékot, mely mindennap 11 órakor és délben szólal meg. Ilyenkor több száz, ezer ember gyülekezik a torony előtt, hogy meghallgassa a harangjátékot és megnézze a 32 ember nagyságú figurát, amelyek a német történelem fontos eseményeit ábrázolják.

12:00 - Érkezés a Theresien Platz-ra, ahol részt veszünk a világ legnagyobb sörfesztiválján. Rövid idegenvezetést követően szabad program az esti órákig (kb. 22:40)

23:00 - Találkozás a müncheni főpályaudvar előtt, ahonnan rövid utaslétszám ellenőrzést követően megkezdjük haza utazásunkat, melynek során 3-4 óránként rövid pihenőt tartunk. Az utazás során filmvetítésre lehetőség nyílik.

Az Oktoberfest 3. napi programja:

Érkezés Budapestre a reggeli órákban. Ha nem szeretnél lemaradni az Oktoberfest fantasztikus programjairól, foglald le a helyed most az Oktoberfest non-stop utazására!

Oktoberfest Sörfesztivál
2017. szeptember 15. Non Stop
Online foglalás

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed és szeretnél részt venni a Müncheni Oktoberfest sörfesztivál 2018 utazáson, személyesen is lefoglalhatod az utat irodáinkban! Kérjük jelezzed irodánkban, hogy a weboldalon feltüntetett kedvezményes áron kívánod lefoglalni az utazást!

Az Oktoberfest részletes programleírásai: BŐVEBBEN

Időpont, felszállási hely, utaslétszám
Indulási időpont:
Felszállási hely:
Utasok száma:
Árkalkuláció
Foglalási adatok megadása
Megrendelő adatai
Név:
Cím:
Email:
Telefonszám:
Utasok adatai
Utasok neve:
Megjegyzés:
 
Fizetés
Fizetendő végösszeg:
0 Ft