+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Oktoberfest Münchenben

Oktoberfest 2018 Program

A kiutazás szervezésénél minden esetben a te érdekeidet tartjuk szem előtt, ezért folyamatosan megújítjuk szolgáltatásunkat. Ennek jegyében, már nem csak egy helyen lehet felszállni buszunkra, hanem 6 felszállási hely közül választhatsz a foglalásánál. Maga az utazás éjszaka történik, a kényelmed érdekében. Természetesen buszaink a legmodernebb felszerelésekkel, és kényelmi eszközökkel vannak ellátva. Lehetőség van teljes kikapcsolódásra, a kényelmes pihenésre az utazás alatt, illetve filmnézésre is. Az utazás folyamán van lehetőségük tanulmányozni az Oktoberfest 2018 -as program ismertetőit, és megérkezéskor már mintegy ismerősként tudsz közlekedni az ünnepség területén. Útközben rövid pihenőkön lesz lehetőségük végtagjaikat kinyújtóztatni, megmozgatni.

Az Októberfest 2018 program leírása:

1. nap:

Pénteken találkozás az Irodánk által megadott luxusbuszainál az utasaink által választott felszállási helyeken és időpontokban:

  • Budapest - Hősök tere, Műcsarnok parkoló - 22:00 óra
  • Tata, Tatabánya - M1 autópálya AGIP benzinkút (Tatabányai lehajtó) - 23:00 óra
  • Győr - Rába Hotel Parkoló - 23:30 óra
  • Mosonmagyaróvár - M1 autópálya MOL benzinkút - 24:00 óra

A mosonmagyaróvári felszállási helyen lehetőség nyílik vacsorázásra és vásárlásra a MOL benzinkútnál.

0:30 - Rövid utaslétszám ellenőrzés után megkezdjük utazásunkat München irányába, melynek során 3-4 óránként rövid pihenőt tartunk. Az utazás során filmvetítéssel szórakoztatjuk utasainkat.

A hajnali órákban megérkezünk Irscenberg-be, ahol 1 órás pihenőnk alatt lehetőség nyílik felfrissülésre, reggelizésre, mosakodásra is. Ismételt rövid létszám ellenőrzés után folytatjuk utunkat München felé. 

2. nap:

7:00 - továbbindulás a bajor fővárosba, melynek során az idegenvezetőink ismertetik az utazás programját és megismertetik a bajor főváros és az Octoberfest történetét, nevezetességeit, érdekességeit, titkait.

8:00 - Érkezés Münchenbe, ahol első kulturális programként idegenvezetőink bemutatják utasaink részére az 1972-ben megrendezésre kerülő olimpiának otthont adó helyszínt, mely keretein belül megtekintjük az Olimpiai falut és az olimpiai parkot is, hiszen nem minden nap kerülünk ilyen fajta sportesemény helyszínére.

9:00 - Érkezés a müncheni főpályaudvarhoz, mely találkozási pontként fog szolgálni hazaindulásunk során is. Utasaink szabadon eldönthetik, hogy idegenvezetőinkkel tartanak müncheni városnézésre, vagy megkezdik szabadidős elfoglaltságukat. (Jó tudni: a Theresien Platz-on megrendezésre kerülő Oktoberfest sörfesztivál reggel 10:00 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt)A városnézést és az idegenvezetést az utazás ár tartalmazza! Aki a városnézés mellett dönt, azon utasaink számára idegenvezetőink kíséretével a következő látványosságokat tekinthetik meg: Kaufinger Str., Viktualienmarkt, Hofbrauhaus, Királyi Palota, Maximilianeum, Régi Városháza, Deutschesmuseum, Izar Tor, stb…

11:00 - Utazásunk következő állomásként megtekintjük a Marienplatz-on a városháza épületében a gyönyörű, százéves harangjátékot, mely mindennap 11 órakor és délben szólal meg. Ilyenkor több száz, ezer ember gyülekezik a torony előtt, hogy meghallgassa a harangjátékot és megnézze a 32 ember nagyságú figurát, amelyek a német történelem fontos eseményeit ábrázolják.

12:00 - Érkezés a Theresien Platz-ra, ahol részt veszünk a világ legnagyobb sörfesztiválján. Rövid idegenvezetést követően szabad program az esti órákig (kb. 21:40)

23:00 - Találkozás a müncheni főpályaudvar előtt, ahonnan rövid utaslétszám ellenőrzést követően megkezdjük haza utazásunkat, melynek során 3-4 óránként rövid pihenőt tartunk. Az utazás során filmvetítésre lehetőség nyílik.

3. nap:

Érkezés Budapestre a reggeli órákban. Ha nem szeretnél lemaradni az Oktoberfest fantasztikus programjairól, foglald le a helyed most az Oktoberfest non-stop utazására!

Oktoberfest térkép
Mi jut eszünkbe az őszről és a sörről? Minden harmadik európai embernek – de minden német lakosnak – az Oktoberfest. A világhírű müncheni sörfesztivál minden évben szeptember végétől október első hétvégéjéig rendezik több millió résztvevővel.

 

De hogyan alakult ki ez a közel 6,5 millió látogatót vonzó mulatság?

Mindenki hallott már az oktoberfest sörfesztiválról, de talán a történetét, kialakulását nem annyian. Az közismert, hogy ősszel kerítenek rá sort. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy a fesztivál időpontját fokozatosan előbbre hozták, hogy az időjárás kedvezőbb legyen az ünnepség alatt, és hogy ne kelljen fűteni a sátrakat, hanem kényelmes öltözékben lehessen átadni magát az embernek a szórakozásnak, illetve a sör fogyasztásának. Így a fesztivál kezdete jellemzően szeptember végére esik, a vége pedig október elejére. A kezdetére vissza kell menni az időben egészen 1810. október 17-ig, amikor a trónörökös a későbbi I. Lajos feleségül vette Terézia hercegnőt.

Ez olyan nagy esemény volt, hogy méltó módon akarták megünnepelni, ezért meghívták az esküvőt követő ünnepségre München teljes lakosságát. A nagy mulatság fényét tovább emelte a nagy volumenű lóverseny, mellyel a vőlegénynek tisztelegtek, aki köztudottan szerette a sportokat. A verseny és az ünnepség helye az akkor még a városon kívül elhelyezkedő rét volt, amelyet a mai napig a helybeliek „Wiesn”-nek rétnek nevezik. Az ünnepségnek akkora sikere volt, hogy felmerült az igény a rendszeres megtartására, melyhez a város vezetői beleegyezésüket adták. Természetesen kezdetben szó sem volt a maihoz hasonló méretű rendezvényekről. Az oktoberfest folyamatosan fejlődött, míg végül elnyerte a mai képét. Kezdetben csak egy-két talponálló gondoskodott a résztvevőkről, majd engedélyezték a sör árusítását, aztán rá egy évre az első grillcsirkés is megjelent. Hozzákapcsolták a 4 évente megrendezésre kerülő mezőgazdasági vásárt is. Fontos esemény volt a Bavaria szobor felállítása 1850-ben, illetve a villanyvilágítás bevezetése 1880-ban. Hamarosan nemzetközi méretűvé nőtte ki magát a rendezvény. Ma már a világ minden tájáról érkeznek kikapcsolódni vágyók, illetve a sör szerelmesei. 

Programok az Oktoberfesten

Kezdetnek meg kell említeni magát a látványt, a grandiózus méreteket, a hatalmas sörsátrakat, a tömeg sokszínűségét. A sátrak méretére jellemző, hogy több ezer ember leültetésére is alkalmasak. Sőt a jelenlegi legnagyobb sátor a Hofbräu-sátor, a maga 82 méter hosszával és 65 méter szélességével 10 ezer embernek biztosít leülési lehetőséget, és plusz 1 000 embernek állóhelyet. Alapterülete eléri az 5 084 nm-t, és pluszban rendelkezik 2 000 nm kertrésszel is. Népszerűségét a sátor nem csak a hagyományok tiszteletének, a nemzetközi elemekkel való szerencsés ötvözése adja, hanem a tökéletes díszítés, melyhez 6 mázsa komlószálat használtak fel, illetve a táncolási lehetőség is. Természetesen a sátrakon, illetve az azokban lévő hangulaton kívül egyéb szórakozási lehetőségek sora várja a kikapcsolódni vágyókat. Így többek között megtalálható az óriáskerék, a körhinta, a toronycsúszda, a hullámvasút, illetve ember nagyságú bábszínház, bohócok, a színes népviseletbe öltözött fellépők, hagyományos sramli zene, és esténként természetesen a popzene is. A rendezvény nem nélkülözi a hírességeket sem, rendszeresen megjelennek a fesztiválon. Így többek között David Copperfield, és Paris Hilton is.

Nem véletlen tehát, hogy az Oktoberfest túlnőtt a határokon és világraszóló eseményként 6,5 millió embert vonz évente Münchenbe. Rendkívül egyedi lehetősége ez a kikapcsolódásnak, a szórakozásnak, a kultúrának, és a kapcsolatépítésnek.