+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Sör, Perec, Csók - Az Oktoberfest 2014 hivatalos plakátja

2015. július 31., péntek 13:50:05
Sör, Perec, Csók - Az Oktoberfest 2014 hivatalos plakátja

Az Oktoberfest hivatalos plakátjának kiválasztása 1952 óta minden évben egy erre jelölt zsűri feladata. A zsűri idén 11 pályázó munkái közül választott – a pályázók általában végeztek valamilyen művészeti iskolát vagy nyertek valamilyen díjat korábban, ezzel szerezve jogosultságot az Oktoberfest plakátversenyére.

Mindegyik pályázónak 2 tervet kell beküldenie, és nem számít, hogyan szerepelnek a kiíráson, 500 eurós jogdíjat kapnak terveik után. A zsűri ezután úgy választja ki a nyertes munkát, hogy nem tudja, melyik pályázó tervezte. A második helyezett 1250 euróval, a harmadik pedig 750 euróval lesz gazdagabb.

A győztes nyereménye pedig nem csupán 2500 euro, hanem az a hatalmas megtiszteltetés is, hogy “gyermekét” közel 10 ezer plakáton és 100 ezer brossúrán láthatja viszont, melyeket németül, angolul, franciául és olaszul is kiadnak.

1978 óta a nyertes dizájn helyet kap a hivatalos gyűjtői korsókon, a rohamosan növekvő számú, sorozatban gyártott üveg és kerámia korsókon, melyeket mindig az adott év hivatalos plakátjával emblémázzák.

Az idei nyertes pályamű, a még tanuló Christa Bichlmeiertől érkezett, aki Bussi (ami a német szlengben “gyógyító csókot” jelent) névre keresztelte munkáját. Az Andy Warholt és Roy Lichtensteint idéző plakát az Oktoberfest legnagyobb kliséit sűríti egy képbe: sör, perec, Dirndl, Lederhosen, körhinta!

oktoberfest 2014 hivatalos plakátja


Középen az 1. helyezett, balra a 3. helyezett, jobbra a 2. helyezett plakát.

ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is... és gyere velünk az oktoberfestre ;)