+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Oktoberfest sörsátrak - Melyik való nekem?

2015. július 31., péntek 13:55:42
Oktoberfest sörsátrak - Melyik való nekem?

A fesztiválozók nincsenek könnyű helyzetben, ha a sátrakról van szó: 14 jobbnál jobb sörsátor közül válogathatnak. Hogy megkönnyítsük a választást, alább mindegyikről egy rövid leírással és képekkel igyekszünk segítségetekre lenni.


Marstall

A Marstall sátor 2014 egyik legnagyobb újdonsága, tulajdonosai az Able család, akik 1982 óta foglalkoznak vendéglátással. Able-ék eddig sem voltak ismeretlenek az Oktoberfesten: a Kalbs Kuchl sátor alapítása is hozzájuk kötődik, és idén egy álmuk vált valóra azzal, hogy az egyik legnagyobb sátrat üzemeltethetik.

A Marstall egy régi német szó, eredetileg a 19. században alapított királyi lovaglóiskolát hívták így. Ennek köszönhetően a sátor vezető motívuma is a ló lett: hatalmas lovaskocsi a bejárat felett, fából faragott lószobrok és egy lovakkal díszített körhintára hasonlító színpad bent a sátorban.

Oktoberfest marstall sörsátor

Käfer's Wies’n-Schänke

Nem titok: a világ hírességei többnyire a Käfers Wies’n-Schänke sátorban ejtőznek. A tulajdonosa, Michael Kaefer így rendkívül kényelmes és barátságos módon rendezte be viszonylag kicsinek mondható sátrát, ahol a gourmand-ok igazi otthonukra találhatnak, Käfer sült kacsája az az étel, amit egyszer mindenkinek meg kéne kóstolnia.

A Käfers ellentétben a többi sátorral 12:30-kor nyit, és este 11 után már lehetetlen bejutni, kivéve ha megvannak a megfelelő kapcsolataid, netán világhíres celebritás vagy.

Oktoberfest Kafers sörsátor

Löwenbräu

A sátrat nem nehéz megtalálni, az állatok királya üvölt a bejáratból néhány perces időközönként. Az oroszlánokkal jelzett helyen találkoznak a müncheni fociválogatott rajongói, akiket szokás “Oroszlánoknak” is nevezni. Ha különleges vendégszeretet és kitörő hangulatot keresel, ez lesz a te helyed.

Oktoberfest Lowenbrau sörsátor

Hofbräu Festhalle

A tulajdonosok, Margot és Günter Steinberg nagyon tudják, hogyan bánjanak a vendégekkel. Elég gyakori, hogy itt már délelőtt teli pohár Mass-t azaz 1 literes erős búzasöröket emelgetnek a fesztiválozók, és már napközben megy a táncolás, nem beszélve az igazi bajor specialitásokról, melyekhez nagyon kedvező áron juthatsz itt hozzá. A Hofbräu különösen kedvelt az amerikaiak és az ausztrálok körében, de szerte a világról találhatsz itt sörimádókat.

Oktoberfest Holbrau Festhalle sörsátor

Bräurosl

A Heide család már 7 generáció óta vezeti a Bräurosl sátrat. A szórakozás az egyik legfontosabb dolog itt: a sátornak saját jódlistája van, és itt szinte soha nincs “csend”. A hagyományos bajor dalok és zenészek gondoskodnak a mindig vidám légkörről.

Oktoberfest Braurosl sörsátor

Hacker

A Hacker szlogenje a “bajor mennyország”, ami abból a filozófiából ered, hogy ha felhőkkel és csillagokkal vagy körbevéve, kezedben pedig egy korsó hideg Mass-t tartasz, az olyan mintha a mennyországban lennél. A tulajdonosok, Christl és Toni Roiderer mindig valami különlegességgel készülnek azok részére, akik besokallnak a rézfúvósoktól: idén minden délután fél hattól egy rock&roll banda gondoskodik a könnyedebb ütemekről.

Oktoberfest hacker sörsátor

Augustiner-Festhalle

Az Augustiner sörfőzde tulajdonosa, Manfred Vollmer valami nagyon különlegeset épített fel az elmúlt 16 év alatt: sátrát az Oktoberfest legbarátságosabb sátraként jegyzik. A felszolgálók sosem felejtenek el mosolyogni, nem számít, mekkora a forgalom. A családok igazi otthonra találnak itt: a fesztivál mindkét keddjén gyereknap van nagyon alacsony árakkal. A kitűnő Augustiner sörök szintén hozzájárulnak a jó hangulathoz, ami akár már kora délután megérkezik.


Oktoberfest Augustiner-Festhalle sörsátor
Weinzelt

Ki mondta, hogy csak sört lehet inni az Oktoberfesten? A Borsátorban több mint 15 különböző bor közül választhatsz, mellette pedig akár Sekt (pezsgő bor) és pezsgő is kerülhet a poharadba. A tulajdonos Kufflerék már régóta jelen vannak München gasztronómiai életében, és pontosan tudják, mit értékelnek igazán a fesztiválozók.

Oktoberfest Weinzelt sörsátor

Schützen-Festzelt

A Schützen-Festzelt 4442 ülőhelyével egy közepes sátornak számít, ahol a Niederalmer (zenekar) gondoskodik a jó hangulatról és a meglepetésekről. A sátrat a bajor módra készített, “langyosan” tálalt malacsült malátasör szósszal és krumpli-salátával tette világhírűvé.

Oktoberfest Schützen-Festzelt sörsátor

Fischer Vroni

Az Oktoberfesten senki sem húzhatja a rövidebbet! Azoknak, akik nem érdekeltek a sertéscsülökben és társaikban, a Fischer Vroni lesz a törzshelyük. Az Oktoberfest egyik legkényelmesebb sátrában egy 15 méteres rúdra feltűzve grilleznek minden halat kezdve a csukától a pisztrángon át a lazacig.

Oktoberfest Fischer Vroni sörsátor

Armbrustschützen

Az Oktoberfest egyik kiemelkedő eseményét, a számszeríj versenyt ebben a sátorban tartják, de ne aggódj, nem csak mesterlövészek választják ezt a sátrat. A tulajdonos, Peter Inselkammer speciális kényelmet biztosít, és nem számít, hogy sült csirkét, disznócsülköt vagy tradicionális kolbászt választasz, mindegyiknél megütöd majd a Bika Szemét. Jó társaság és rengeteg szórakozás vár ebben a sátorban, nem beszélve a kitűnő Paulaner sörről.

Oktoberfest Armbrustschutzen sörsátor

Winzerer Fähndl

Egy újabb sátor, ahol hírességekre lehet akadni, talán ezért is van fantasztikus hangulata a helynek. A “Gemütlichkeit” (boldog ellazulás) az egyik legfontosabb alkotóeleme a sátornak, és ezt a tulajdonosok, Helga és Willi Kreitmair biztosítják. A sátor igazi csemege a szemnek is, minden részletében felfedezhetőek autentikus bajor elemek, így a fesztiválozók mindig többet időznek itt, mint eredetileg tervezték.

Oktoberfest Winzerer Fähndl sörsátor

Schottenhamel

A Schottenhamel az egyik legfontosabb sátor a Wiesn-en, ugyanis minden itt kezdődik. Az Oktoberfest nyitónapján pontosan déli 12 órakor München polgármestere, Christian Ude megnyitja az első hordó csapját, és a többi sátor csak ezután kezdhet el sört felszolgálni. Nehéz elhinni, hogy az 1867-ben még csak mindössze 50 ülőhelyes sátorban ma 10 ezer fő tud helyet foglalni egyszerre. A Schottenhamel a fiatalok kedvenc vadászterülete.

Oktoberfest Schottenhamel sörsátor

Ochsenbraterei

Ha felnézel az Ochsenbraterei bejárata fölé, egy hatalmas ökröt fogsz látni, amint lassan forog egy nyárson – valószínűleg már kitaláltad, mire számíthatsz itt. A sátor számtalan variációban kínál ökörrel készült ételeket, az étlap láttán a többségnek tátva marad a szája – hihetetlen, hogy ennyi mindent lehet készíteni ökörhúsból!

Oktoberfest Ochsenbraterei sörsátor


ha tetszett oszd meg másokkal is... és gyere velünk az oktoberfestre ;)