+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Egy átlagos nap az Oktoberfesten

2015. július 31., péntek 22:29:09
Egy átlagos nap az Oktoberfesten

7.30 Beállsz a sorba
Az Oktoberfesten igen gyakori, hogy várakozni vagy sorban állni kell. De ez annyira nem meglepő, ha azt nézzük, ez végülis Disneyland - rengeteg sörrel.


8.00-ra már erőteljesen tolnak majd hátulról, ami teljesen felfoghatatlan, hiszen arra készülünk itt mindannyian, hogy többezredmagunkkal igyunk sört egy óriási sátorban egész nap.

9.00 Belépsz végre a kiválasztott sátorba. Majd leesik az állad milyen óriási is valójában.


A sátrak nagy része óriási és többezer fő befogadására képes, ám mindegyiknek másmilyen az atmoszférája. Míg az egyikben megtalálod azokat a nagyöregeket, akik már tinédzserkorukban is ugyanitt ittak, amikor te még meg sem születtél, a másikban pedig a legőrültebb partiarcok gyülekeznek megdöbbentő fordulatokat produkálva percről-percre.


9.15 Még egy kicsit tovább várakozol


Csak mert bejutottál egy sátorba és helyet foglaltál, nem jelenti azt, hogy egyből sört is kapsz. Nem lehet rendelni egészen 9.30-ig, vagy ameddig egy pincér nem dönt úgy, hogy a Te asztalod felé veszi az irányt. Szóval jön a pózolás és szelfizés, és később rájössz, mennyire jó ötlet is volt ez, ugyanis legalább lesznek vállalható képeid, amiket meg tudsz mutatni a családnak.


10.00 Megérkezik az első literes korsó söröd


Egy kedves pincérnő végre megkérdezi tőled, mit szeretnél és a napnak ebben a szakában egyetlen választási lehetőséged van: SÖRT! A sör egyetlen méretben érkezik az Oktoberfesten, ami ÓRIÁSI! Egy teljes liter habos, jéghideg élvezet. Két kéz kell majd hozzá, hogy meg tud emelni.

10.30 Ráeszmélsz, hogy már majdnem megittad az első korsóval


Máskor talán több időbe telik, de mivel ez a korsó maga a tökély volt ízre és hőmérsékletre is, illetve már hajnal óta erre szomjaztál, igen gyorsan lecsúszott.


11.00 Egy kicsit már becsíptél


Az Oktoberfest-es söröknek ugyanis magasabb az alkoholtartalma a szokásosnál. Míg a szokás szerint elfogyasztott sörök 4-5%-osak, addig az Oktoberfesten 6% a minimum, de inkább annál erősebb sörökkel fogsz találkozni.

És jusson eszedbe, még nem is reggeliztél semmit.

11.30 Ráeszmélsz, hogy mentem éhenhalsz


Rendelsz egy perecet. Vagy wurstot. Vagy csirkét.


A pincérek folyamatosan, őrült módon megpakolt, gigantikus tálcákkal rohangálnak.

12.30 Rendelsz egy újabb sört


Lenézel és nem hiszel a szemednek: a nadrágszáraid nedvesek. Méghozzá sörtől! Mivel az a padló, ami néhány órával azelőtt még tiszta és száraz volt, most úgy néz ki, mint egy bár padlója záráskor.

Ijedten tekintesz az órára. Alig múlt dél.


13.00 Kívülállónak érzed magad, mert nincs rajtad hagyományos Oktoberfest szerelés


A nők hagyományosan dirndl-t, míg a férfiak lederhosen-t viselnek. És bár nagyon szerettél volna beruházni Te is erre az autentikus bajor darabra, mivel 100 euró körül mozog az áruk, úgy döntöttél ezt most inkább kihagyod. Szóval most a sima farmer-pulcsi összeállításodban kicsit úgy érzed magad, mint aki elfelejtett beöltözni egy farsangi bulira.

14.30 Énekelsz
https://www.youtube.com/watch?v=119n0sl7HZ4

Nagyjából percenként felcsendül ez a dal és mindenki elkezdi énekelni. Persze egy szót sem értesz belőle, hiszen már mindenki kicsit artikulálatlan, de azért megpróbálsz a tömeggel tartani.

15.30 Új barátokra teszel szert


A világ minden tájáról vannak itt emberek. Ugyanolyan eséllyel futsz bele akár egy olasz már-nagyon-részeg-alig-bír-a-lábán-állni társaságba, vagy nagyon hangosan mulatozó angolokba, esetleg kissé megszeppent amerikaiak csoportosulásába.


15.45 Belenézel mindenki szemébe, aki csak közel jön hozzád


A németeknél nem szokás koccintani a korsókkal, ők csak egymás szemébe néznek, miközben azt mondják PROST! Nagyon komolyan veszik ezt a szokást, egyes elméletek szerint ha nem nézel a másik szemébe, 7 éven keresztül borzasztó szexben lesz csak részed. Nézz mindenkinek a szemébe!


16.00 Már 7 órája ugyanabban a sátorban ülsz és ez csak most tűnik fel


Sátrat váltasz, kipróbálsz egy másik fajta sört, egy másik Spätzle-t, stb stb.


16.30 Elveszel


Megpróbáltál elmenni vécére a sátorhoz legközelebb eső mellékhelyiség-blokkhoz, de a tömeg kissé elsodort és most nem találsz senkit. Sok szerencsét a túlterhelt mobilhálózattal.


17.00 Üljünk fel valamire!


Rájössz, hogy ez mennyire nem volt jó ötlet.


De ez igazán csak 30 méter magasban csúcsosodik ki.


18.00 Kidőlsz


Majd másnap kezded újra az egészet.